Аналіз новини з різних ресурсів

Сьогодні існує велика кількість інформаційно-аналітичних онлайн ресурсів. Вони розповсюджують інформацію та висвітлюють найактуальніші події. 

Цікавим є те, що такі видання найчастіше висвітлюють однакові події. Тому сьогодні я проаналізую два онлайн-ресурси (ZAXID.NETЛьвів/depo) та відстежу наскільки унікальними є тексти їхніх публікацій.

Назва новини: Учора від ускладнень коронавірусу померли ще двоє мешканців Львова.

За минулу добу у 8-й міській клінічній лікарні від ускладнень, які спровокувала коронавірусна інфекція, померли ще двоє львів'ян, яким було 72 і 74 роки, повідомила заступниця міського голови, керівниця міського штабу з протидії коронавірусу Галина Слічна.
До лікарні родину 72-річного львів'янина госпіталізували 8 травня. Після підтвердження коронавірусної інфекції дружину і доньку перевели в інфекційну лікарню, а чоловіка перевели у реанімаційне відділення, бо його стан був важкий. Він 10 днів був на штучній вентиляції легень, мав низку важких супутніх захворювань, які коронавірусна інфекція лише посилила.
74-річного львів'янина госпіталізували 12 травня, а 18 травня ПЛР-дослідження підтвердило у хворого коронавірус. Учора в нього виник спонтанний двобічний пневмоторакс. Обоє чоловіків померли в лікарні вчора, 22 травня.
Кількість хворих у Львові і області з, в яких діагностують коронавірус, зростає. Вчора у лабораторіях Львова провели 473 ПЛР-дослідження і отримали 45 позитивних результатів. Серед тих 45 хворих на коронавірус є 27 львів’ян. Станом на ранок, 23 травня, на Львівщині Covid-19 лабораторно підтверджено у 1285 мешканців Львівщини, 259 хворих вже одужали, 35 – померли.
За даними ЛОДА станом на ранок суботи, 23 травня, у стаціонарах перебуває 409 хворих. У Львівській обласній інфекційній лікарні – 158 хворих, у Центрі легеневого здоров’я –59, у 8-й міській клінічній лікарні –67, госпіталі ветеранів війни та репресованих ім. Юрія Липи - 66, у 1-й міській клінічній лікарні ім. Князя Лева – 40, у Стрийській міській лікарні –16, у Кам'янка-Бузькій лікарні – 5, в Стебницькій міській лікарні – 4, в Сокальській ЦРЛ – 4.
За минулу добу ПЛР-дослідження підтвердили коронавірус у 45 мешканців Львівщини: м. Львів - 27, Радехівський район -1 (с. Павлів), м. Стрий - 4, Городоцікий район - 2 (с. Суховоля, с. Заверещиця), Сокальський район - 2 (с. Воловин, с. Жвирка), Жовківський район - 1 (с. Грибовичі), Пустомитівський район - 2 (с. Шоломинь, с. Чижиків), Яворівський район - 3 (м. Новояворівськ, с. Івано-Франкове, с. Ставчани), м. Самбір - 2, Перемишлянський район - 1 (с. Лопушанка).
До слова, напередодні, 22 травня, у Львові через ріст захворювання на коронавірус не дозволили відновити роботу громадського транспорту та дитячих садочків. Про таке рішення обласної комісії ТЕБ і НС повідомив міський голова Львова Андрій Садовий. Попередньо карантинні заходи не будуть послаблені до 29 травня. 

2. Львів/depo ( https://lviv.depo.ua )
Назва новини: Від коронавірусу померли двоє львів’ян.

Як повідомила Галина Слічна, заступниця міського голови Львова та керівниця міського штабу з протидії коронавірусу, на Львівщині - ще дві смерті інфікованих коронавірусом. Львівська міська рада висловлює співчуття рідним та близьким. Про це пише Львів/Depo.

Відомо, що однин з померлих — львів'янин. Вчора у пацієнта розвинувся спонтанний двобічний пневмоторакс, що характерно для коронавірусу.
Другий пацієнт, що помер, мав 72 роки, також львів`янин. Поступив 8 травня, помер 22 травня з підтвердженим діагнозом коронавірусу. У пацієнта була двобічна позашпитальна пневмонія, ішемічна хвороба серця, дифузний кардіосклероз, гіпертонічна хвороба, інфаркт міокарду, стійкі залишкові ознаки перенесеного інсульту, атеросклероз судин кінцівок, хронічна ішемія лівої стопи. За даними міськради, Обоє пацієнтів померли вчора, 22 травня, у 8-ій міській клінічній лікарні. Обидва пацієнти були важкими, мали важкі супутні захворювання. ПЛР-методом було підтверджено коронавірус.
Однин з померлих – львів’янин, 1946 року народження. Вчора у пацієнта розвинувся спонтанний двобічний пневмоторакс, що характерно для коронавірусу. Підтверджений позитивний ПЛР-результат у пацієнта з 18 травня. Мав важкі супутні захворювання – двобічна пневмонія, ішемічна хвороба серця тощо.
Другий пацієнт, що помер, мав 72 роки, також львів’янин. Поступив 8 травня, помер 22 травня з підтвердженим діагнозом коронавірусу. У пацієнта була двобічна пневмонія, ішемічна хвороба серця, кардіосклероз, гіпертонічна хвороба, інфаркт міокарду, ознаки перенесеного інсульту, атеросклероз судин кінцівок, хронічна ішемія лівої стопи.


Нагадаємо, станом на ранок 23 травня у Львові та на Львівщині підтверджено 1285 випадків інфікування коронавірусом, з них 35 — летальні. 259 пацієнтів одужало.
За оперативними даними, за вчорашню добу лабораторні центри в місті провели 473 ПЛР-тести, з яких 45 — позитивні (серед них — 27 це мешканці Львова).

Висновки:

  • Зеленим кольором я виділила уривки зі статтей, які свідчать про те, що першоджерелом цієї інформації стала заступниця міського голови Львова та керівниця міського штабу з протидії коронавірусу, на Львівщині – Галина Слічна.
  • Блакитним кольором виділена інформація про загиблих, яку описують ці дві статті. Одразу заміна різниця між тим, як вона подана. На інформаційному ресурсі  Львів/depo інформація про пацієнтів детальніша.
  • Фіолетовим я виділила інформацію про смертність від вірусу, яку обидва ресурси подали додатково. В цьому випадку  на ZAXID.NEінформація розписана детальніше, та посилається на інші джерела та коментарі з яких була взята інформація.

Завдяки представленим у цій статті новинам, можна побачити їхню відмінність. Вони по-своєму унікальні, хоч висвітлюють одну подію. Назви й подача інформації у них відрізняються.  

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Що таке стрім? Як стати стрімером і заробити на цьому?

Усі різні — усі рівні